Sieniruokakirja kaikille, jotka pitävät sieniruuista, haetpa sienesi metsästä tai torilta. Resepteissä keskitytään makupareihin ja siihen, miten saat loistavista luonnon raaka-aineista ja intensiivisestä sesongista varmasti kaiken maun irti, tuoreena ja säilöttynä.
Kirja tarjoaa helposti lähestyttäviä ruokaohjeita laidasta laitaan: on piirakkavariaatioita, keittoja, pastoja, patoja, paistoksia, risottoja, parhaan sienikastikkeen salaisuus, liuta salaatteja, täytettyjä leipiä evääksi tai välipalaksi, tahnoja, lisukkeita sienistä ja lisukkeita sienille, kenties muutama jälkiruokakin. Toiset ruuista valmistuvat nopeasti, osaan kannattaakin varata kunnolla aikaa ja muutaman niistä tekee jo metsässä.
Raaka-aineina resepteissä ovat yleiset metsiemme kauppasienet kuten korvasienet, kantarellit, tatit ja suppilovahverot. Myös orakkaat, lampaankäävät, esikäsiteltävät ja käsittelyä kaipaamattomat rouskut saavat oman paikkansa lautasella.
Esitellään reseptien kautta myös muutamia kenties uudempia tuttavuuksia, kuten sikurirousku ja limanuljaska.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.