Nopea toimitus Toimitetaan kuljetettavaksi 1-5 arkipäivässä
Paljon maksutapoja Verkkopankki, Luottokortit, Klarna
Laaja valikoima Yli 10 000 tuotetta
Luotettava verkkokauppa 5 / 5 (Facebook)

Puhuvat kädet

Kati Keski-Mäenpää

6,00  5,40 

Tarjous on voimassa 31.5.2021 saakka.
  
KustantajaSuomen Lähetysseura
Julkaistu2012
ISBN / EAN9789516244177

Idea kirjasta on syntynyt pikkuhiljaa vuosien varrella. Tutustuin Mirjaan ja Mekonneniin eli “Himmuloihin” 2000-luvun alussa, kun asuimme kaikki Hosainassa. Jo siellä näin, miten tärkeää työtä he tekevät Etiopiassa. Silloin he työskentelivät opettajina Hosainan kuurojenkoulussa. Vuodesta 2003 alkaen he ovat kouluttaneet kuurojen opettajia koko maan kouluihin kuurojenopetuksen tukiohjelman kautta.

Etiopiassa ajatellaan edelleen, että lapsen kuurous, sokeus tai muu poikkeavuus on syytä vanhempien pahoista teoista, ikään kuin Jumalan rangaistus. Sen vuoksi vanhemmat saattavat jopa piilottaa lapsensa majan nurkkiin vuosikausiksi. Voidaan myös ajatella, ettei kuuro lapsi voi oppia.
Vaikka työ Etiopiassa on haastavaa ja vain muutama prosentti kuuroista lapsista pääsee kouluun, niin pikkuhiljaa kuurojen asema muuttuu hellittämättömän työn ansiosta. Mirjan ja Mekonnenin kursseilta valmistuneet ovat perustaneet yhteensä 89 luokkaa ympäri Etiopiaa. Tämän työn tuloksena jo tuhannet kuurot lapset ovat päässeet kouluun.
Lukijalle mielenkiintoista on paitsi Mirjan ja Mekonnenin haasteellinen työ, myös heidän elämäntarinansa. Mekonnen syntyi Etiopiaan maaseudulle, keskelle vuoristoa maanviljelijäperheeseen. Hänen kouluvuotensa kommunismin ajan Etiopiassa ja tie Hosainan kuurojenkouluun, jossa oli työskentelemässä suomalainen Mirja, ovat mielenkiintoista luettavaa. Voi todeta, että heidän molempien elämässä on ollut mukana suurta johdatusta kohti suuria tehtäviä.
-Kati Keski-Mäenpää, kasvatustieteen maisteri

Tuotearvioita ei vielä ole.

Lisää arvio

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Puhuvat kädet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuotetunnus (SKU): 9789516244177 Osastot: , ,