Nopea toimitus Toimitetaan kuljetettavaksi 1-5 arkipäivässä
Paljon maksutapoja Verkkopankki, Luottokortit, Klarna
Laaja valikoima Yli 10 000 tuotetta
Luotettava verkkokauppa 5 / 5 (Facebook)

Messusta yhteisöksi – Puheenvuoroja ja käytäntöjä

Elina Vaittinen

20,00  18,00 

Tarjous on voimassa 31.5.2021 saakka.
  
KustantajaKaras-Sana
Julkaistu2012
Sivumäärä140
Koko148 x 210 mm
Tuotemuotopehmeäkantinen
ISBN / EAN9789516556805

Seurakunnissa ja koko kirkossa tehdään paljon työtä messun kehittämiseksi. Tämä kirja sisältää useita puheenvuoroja käynnissä olevaan keskusteluun. Se kertoo löydöistä, joita viime vuosina on tehty, ja tavoitteista, joita kohti kuljetaan. Se kertoo ihmisten toiveesta kuulua johonkin ja siitä, miten messu voi vastata tähän kaipaukseen.

Viime vuosina on perinteisen päiväjumalanpalveluksen rinnalle kehitetty erilaisia messuja. Niihin osallistujien määrä kasvaa ja tavoittaa uusia ihmisiä.
Karas-Sanan joulukuussa 2012 julkaisemaan kirjaan Messusta yhteisöksi -kirjaan on koottu laajalti kokemuksia ja näkemyksiä messun kehittämisestä nykyistä yhteisöllisempään suuntaan. Kirja on käytännönläheinen pienoiskäsikirja, jossa messuilmiöt asetetaan suurempaan viitekehykseen. Esille nousee erilaisia näkökulmia. Kirja ei edusta yhden liikkeen tai ihmisen ajatuksia vaan tuo esiin koko sen kirjon, mitä messun hyväksi tehdään. Yhtä oikeaa tapaa tai formaattia ei ole.
Monet kirjoittajat ovat olleet kehittämässä sunnuntain päiväjumalanpalvelusta, ”kympin messua”, tai olleet luomassa kirkkoomme uudentyyppisiä messukokonaisuuksia tai jumalanpalvelusyhteisoja.
Kirjassa on puheenvuoroja niin seurakuntalaisilta kuin kirkon työntekijöiltä. Suurin osa puheenvuoroista nousee käytännön kokemuksista.
Kirjoittajina ovat monien muiden muassa piispat Tapio Luoma ja Matti Repo sekä Kai Jantunen, Jouni Lehikoinen, Seppo Hämäläinen, Anna-Mari Kaskinen, Jukka Jämsén, Timo Pöyhönen, Teemu Laajasalo, Hannu Nyman, Arto Antturi, Heli Karhumäki, Marko Huhtala, Ulla Saunaluoma, sekä Tiina ja Mika Kilkki.
Kirja ammentaa kokemuksista, joita on saatu erilaisissa messuissa ympäri Suomea, kuten kirkon jumalanpalveluselämän kehittämishankkeen yli 40 seurakunnassa, Tampereen Uuden Verson jumalanpalvelusyhteisöissä, Helsingin Roihuvuoren Tammenterho-lastenkirkoissa, Agricolamessussa, Joensuun Kukkolan kodan jumalanpalveluksessa, Turun Mikaelmessussa, Lempäälän Majakkamessussa, Kohtaamispaikoissa, Filia-messuissa ja kymmenissä muissa.
jatus kirjan kokoamiseen tuli Kansan Raamattuseuran Säätiön ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n aloitteesta.
– Toivomme, että kirja innostaa seurakuntien työntekijöitä ja seurakuntalaisia jatkamaan työtä messun kehittämiseksi ja tuomiseksi seurakunnan elämän keskiöön, KRS:n toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma ja HU:n puheenjohtaja, pastori Marko Huhtala toteavat.

Tuotearvioita ei vielä ole.

Lisää arvio

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Messusta yhteisöksi – Puheenvuoroja ja käytäntöjä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuotetunnus (SKU): 9789516556805 Osastot: , ,