Päähuomion saa kuitenkin juutalaispakolaisten elämä Suomessa vuosina 1938-1942 ja valtiojohdon suhtautuminen heidän luovutuksiinsa syksyllä 1942.
Juutalaispakolaisten kokemuksia seurataan veljesten Stefan ja Georg Kollmannin näkökulmasta. He saapuivat Suomeen Itävallasta, jonka Saksa oli miehittänyt aiemmin. Kun Suomi joutui sotaan, juutalaispakolaisten olot maassamme huononivat. Veljekset muiden pakolaisten tavoin joutuivat työleirille ensin Sallaan, sitten Kemijärvelle ja lopuksi Kotkan eteläpuolella olevalle Suursaarelle.
Valpon natsimielinen päällikkö hallituksen sisäministerin suostumuksella suunnitteli omavaltaisesti juutalaispakolaisten luovutuksia Saksaan syksyllä 1942. Tämä salahanke paljastui, mutta siitä huolimatta he ennättivät luovuttaa kahdeksan juutalaista Saksan Gestapolle. Näiden kahdeksan joukossa oli Georg Kollmann, hänen vaimonsa ja 1,5-vuotias lapsensa.
Elokuvan tavoitteena on tuoda näkökulma, joka vastustaa antisemitismiä ja rohkaisee seisomaan juutalaisen kansan rinnalla ja tukena.
Elokuva on kuvattu vuoden 2023 aikana, kuvauspäiviä 24 kpl. Kuvaajana on toiminut Juha-Pekka Paananen. Asiantuntijana on Kansan Raamattuseuran kouluttaja Olli Seppänen (kapteeni evp). Musiikista vastaa Jani Utriainen ja puvustuksesta, maskeerauksesta ja kuvituksista puolestaan Jutta ja Monja Takalo.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.