Kirja on kirjoitettu kaikille tämän aihepiirin kysymyksistä kiinnostuneille.
Miksi kristityn tulee, uskonsa ja sen johdonmukaiset johtopäätökset vakavasti ottaen, toimia ja vaikuttaa tietyllä tavalla sekä miten kristityn tulee elää, toimia ja vaikuttaa? Kirjassa käsitellään Kymmentä käskyä ja osoitetaan, että niiden mukaiset arvot ja aatteelliset vakaumukset ovat kristillissosiaalisen arvokonservatismin mukaisia, vieläpä kansalliskonservatismin mukaisia. Tätä vakaumusta on edustanut suomenmielisen fennomanian eli suomalaiskansallisen konservatismin historiallinen perinne, joka on kummunnut vahvoista raamatullisluterilaisista kristillissosiaalisista juurista. Tämä suomalainen perinne meidän on syytä tuntea. Tämän perinteen mukainen koti, uskonto ja isänmaa -eetos edustaa historiallista suomalaista yhteiskunnallisaatteellista valtavirtaa, jonka juuret ovat yhä edelleen elinkelpoiset.
”Luomisen teologia edellyttää luomisjärjestysten teologiaa ja etiikkaa
Luther sanoo katekismusselityksissään, että Jumala on kaitselmuksellisesti luonut ja asettanut jokaisen ihmisen tietyssä ajallishistoriallisessa ja paikallismaantieteellisessä tilanteessa olevan yhteisön jäseneksi. Ihminen on luotu yhteisölliseksi olennoksi, jonka olemassaolo ja säilyminen, yllä pysyminen, perustuvat hyvien luomisjärjestysten vallitsemiseen.”
”Konservatiiviset perhearvot ja nationalismi kuuluvat yhteen
Snellmanin kuten Hegelinkin mukaan perhe on kasvatuksen keskus ja moraalin eteenpäin välittäjä. Saksalaisfilosofi Hegel opettaa painokkaasti perheiden laajentuvan moniksi perheiksi ja näiden myötä kansaksi eli kansakunnaksi, jolla on yhteinen luonnollinen alkuperä.”
– Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.