Nopea toimitus Toimitetaan kuljetettavaksi 1-5 arkipäivässä
Paljon maksutapoja Verkkopankki, Luottokortit, Klarna
Laaja valikoima Yli 10 000 tuotetta
Luotettava verkkokauppa 5 / 5 (Facebook)

Johdatus keskiajan teologiaan

Virpi Mäkinen ym.

43,90  39,51 

Tarjous on voimassa 31.5.2021 saakka.
  
KustantajaKirjapaja
Julkaistu2017
Sivumäärä271
Koko241 x 161 x 17 mm
Tuotemuotokovakantinen
ISBN / EAN9789522887535

Johdatus keskiajan teologiaan on suomalaisten asiantuntijoiden kattaus 1100-1400 -lukujen teologiseen ajatteluun. Ajanjaksoa on kutsuttu läntisen teologianharjoituksen huippukaudeksi. Tuskin koskaan muulloin kristillistä ajattelua on kehitetty yhtä suurella luovuudella ja intensiteetillä. Teoksessa käsitellään keskeiset opinkohdat Jumalasta, Kristuksesta, ihmisestä ja sakramenteista sekä luodaan katsaus mm. keskiajan moraaliseen ajatteluun, mystiikan teologiaan ja muiden uskontojen kohtaamiseen. Teos valottaa, kuinka antiikin filosofis-teologinen perintö muotoutui keskiajan teologien käsissä systemaattiseksi kokonaisuudeksi ja uusiksi ajattelumalleiksi, jotka loivat pohjan myös reformaation ajan muutoksille.

Dosentti Virpi Mäkinen on systemaattisen teologian yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa ja varajohtaja yhdessä Suomen Akatemian huippuyksiköistä. Hän on kansainvälisesti arvostettu keskiajan tutkija. Mäkinen on julkaissut useita kirjoja ja lukuisia artikkeleita keskiajan teologiasta.
Teoksen muut kirjoittajat ovat Mariella Asikanius, Pekka Kärkkäinen, Ilse Paakkinen, Toivo Holopainen, Ilmari Karimies, Ritva Palmén, Mikko Posti, Jussi Varkemaa ja Tuomas Vaura.

Tuotearvioita ei vielä ole.

Lisää arvio

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Johdatus keskiajan teologiaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuotetunnus (SKU): 9789522887535 Osastot: , ,