Nopea toimitus Toimitetaan kuljetettavaksi 1-5 arkipäivässä
Paljon maksutapoja Verkkopankki, Luottokortit, Klarna
Laaja valikoima Yli 10 000 tuotetta
Luotettava verkkokauppa 5 / 5 (Facebook)

Arkielämä Raamatun aikaan

Anni Pesonen, Kirsi Valkama

Loppuunmyyty

19,90  17,91 

KustantajaKirjapaja
Julkaistu2010
Sivumäärä285
Koko236 x 157 x 19 mm
Tuotemuotokovakantinen
ISBN / EAN9789522470423

Millaista oli elämä rautakauden Palestiinan suurperheessä? Mitä uutta kristinusko toi perhearvoihin ja sukupuolirooleihin? Mitä varhaiskristityt kokivat roomalaisessa amfiteatterissa?

Anni Pesonen ja Kirsi Valkama kuvaavat kirjassaan elävästi Raamatun ajan elämäntapaa: työtä ja juhlaa, terveyttä ja sairautta, perhesuhteita ja uskontoa. Arkeologiset kaivaukset ovat tuoneet päivänvaloon arkielämään liittyviä löytöjä kuten rakennuksia, ruoanjäänteitä, työkaluja ja pieniä patsaita. Niiden pohjalta hahmottuu kuva rautakautisen kyläläisen elämästä Israelin ja Juudan kuninkaiden ajalla. Uuden testamentin kirjoittajat puolestaan elivät Rooman keisariajan kaupunkielämää, jossa sekoittuivat kreikkalais-roomalainen kulttuuri ja paikalliset tavat. Ajan sosiaalisesta maailmasta ja kulttuurimiljööstä rakentuu uudenlainen kuva varhaiskristittyjen arjesta, arvoista ja perhesuhteista.
rkielämä Raamatun aikaan on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu laaja teos Raamatun ajan tavallisesta elämästä. Arkeologia sekä Rooman historian ja sosiaalitieteiden tutkimus tarjoavat uutta tietoa Raamatun ja antiikin ajan ihmisten arjesta ja juhlasta. Kirjassa on nelivärikuvitus.
Teologian tohtori Anni Pesonen on väitellyt Uuden testamentin eksegetiikasta. Hän on toiminut tutkijana ja tuntiopettajana Helsingin yliopistossa ja lehtorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Pesonen asuu Järvenpäässä.
Filosofian ja teologian maisteri Kirsi
Valkama työskentelee yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Hän valmistelee väitöskirjaa Vanhan testamentin eksegetiikasta. Valkama asuu Helsingissä.

Tuotearvioita ei vielä ole.

Lisää arvio

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Arkielämä Raamatun aikaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuotetunnus (SKU): 9789522470423 Osastot: , ,