Kirjassa esitellään sata Suomessa kasvavaa ja kasvatettavaa kasvia, joista voi valmistaa yrttiteetä. Mukana on luonnonvaraisia ruohokasveja ja pensaita, mausteyrttejä, puita ja puutarhan koristekasveja.
Jokaisesta kasvista on kuva, lyhyt esittely ja anekdootti, käyttö teenä ja kasvin hyötyvaikutukset. Kirjassa myös neuvotaan, kuinka kasveja kerätään ja valmistetaan teeksi, mikä on kullekin lajille otollinen keruuaika ja mitä tulee varoa.
Kasveista käytetään useimmiten lehtiä mutta myös kukkia, juuria ja marjoja. Niiden vaikutukset terveyteen ovat erilaisia, samoin niiden maku ja käyttömahdollisuudet. Ne sopivat sekä yksinään käytettäviksi että yhdistelmävalmisteiksi, niin kuumiksi kuin kylmiksi teejuomiksi.
Biologi ja kasvitieteilijä Sinikka Piippo on kirjoittanut suurelle yleisölle suunnattua tuotantoa, mm. Suomalaiset marjat, Mielen ruokaa, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa, Elinvoimaa puista, Villivihannekset, Suomen sammalet (yhdessä Timo Koposen kanssa) sekä Rakkauden rohdot.
Pertti Salo on biologi ja tietokirjailija, jonka aikaisempaa tuotantoa ovat mm. Koko perheen sienikirja, Pihan perinnekasvit ja Metsiemme ruokasienet.
Yhdessä Salo ja Piippo ovat aiemmin julkaisseet teoksen Terveyttä sienistä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.