Kombuchaa ja kimchiä helposti

Erica Palmcrantz Aziz

21,43

Tie kehon ja aivojen terveyteen 
Syömämme ruoka vaikuttaa meihin enemmän kuin moni tulee ajatelleeksi. Hapattamalla säilötty ravinto sisältää elintärkeitä bakteereita, jotka edistävät niin kehon kuin mielen hyvinvointia.

Vain 0 saatavilla, toimitusaika arkipäivää

Toimituskulut alkaen 7,90€
Tuotetunnus (SKU): 9789523413368 Osastot: ,
Kuvaus

Fermentointi eli bakteerien ja hiivojen hyödyntäminen ruoan valmistuksessa ja säilönnässä on ikivanha taito, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Hapattaminen on yksi fermentoinnin laji, joka perustuu maitohappobakteerien aikaansaamaan käymiseen.
Hapattaminen tuottaa ruokaan elimistölle suotuisia bakteereja sekä parantaa sen säilyvyyttä, makua ja ravintoarvoa. Vihanneksista hapattaminen tekee myös helpommin sulavia. Hapatetun ruoan nauttiminen mm. korjaa ja vahvistaa elimistön oman puolustusjärjestelmän toimintaa.
Uusiin kokeiluihin houkutteleva kirja neuvoo, miten pääset helposti hapattamisen alkuun kotioloissa, miten hapatus käynnistyy ja mistä  tietää, että tuote on valmis syötäväksi. Hapatettuja ainesosia hyödynnetään herkullisissa ohjeissa norirullista kermaiseen kombuchajuustoon ja suklaamoussetorttuun.
Kombucha on hiilihappopitoinen hapatettu juoma, jonka pohjana on tee. Teepohjaan lisätään sokeria ja sienimäinen kombuchaviljelmä, scoby. Kombucha sisältää hyviä bakteereja, eläviä entsyymejä ja antioksidantteja. Lisäksi sillä on antibakteerisia vaikutuksia.
Kimchiksi kutsutaan erilaisia hapattamalla säilöttyjä vihanneksia. Sen perusraaka-aineet ovat kiinankaali, suola ja chili. Maitohappokäyminen tuottaa valtavan määrän hyödyllisiä bakteereja. Kimchi on terveellistä ja vähäkalorista.

Lisätiedot
Paino 0,395 kg (kilogramma)
KustantajaKustannus Mäkelä
Julkaistu2020
Sivumäärä95
Koko175 x 215 mm
Tuotemuotokovakantinen
ISBN / EAN9789523413368
Arviot (0)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kombuchaa ja kimchiä helposti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *