Hyvään leipää tarvitaan ainoastaan jauhoja, vettä ja suolaa. Tämä kirja avaa hapanjuuren salat. Miten juuri tehdään? Miten sitä hoidetaan ja säilytetään? Miten taikinaa käsitellään ja miten leipä paistetaan?
Tämä ei ole pelkästään reseptikirja, vaikka kirjasta löytyykin reseptit niin perusleipään, pitaleipään, pizzaan kuin lukuisiin muihinkin hapanjuurella kohotettuihin leipomuksiin. Teollista hiivaa ei käytetä. Taikinat tekeytyvät mikrobien avulla hitaasti ja lempeästi kehittäen leipään syvät aromit. Keskiössä ovat raaka-aineet, taikinan tuntu ja prosessin hahmottaminen.
Hapanjuurileivonnan ei tarvitse olla vaikeaa. Selkeät ohjeet, kuvat ja grafiikat saavat leipurin oivaltamaan, miten mikrobit valjastetaan leipurin parhaiksi ystäviksi.
Eliisa Kuusela on intohimoinen itseoppinut hapanjuurileipuri. Oppinsa hän on hankkinut pohjoismaisilta leipureilta, kansainväliseltä nettiyhteisöltä sekä leipomalla intensiivisesti. Hän kouluttaa, tiedottaa ja neuvoo kotileipureita omassa suositussa verkkofoorumissaan.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.